Tinder – week 2

Opgelucht kan ik zeggen dat mijn tweede week Tinderen er op zit. Na mijn post vorige week werd ik door velen aangesproken. En bij de meesten kwam hetzelfde ter sprake; “Eigenlijk is je experiment pas geslaagd als je op een Tinderdate bent geweest”. Juist, een Tinderdate… slik… Sorry als ik jullie telleurstel, maar dat gaat dus niet gebeuren.

Goed een nieuwe week Tinder vraagt om aanpassingen aan mijn profiel. Ik heb wat andere foto’s uitgekozen en heb na wat denkwerk ook een korte tekst op mijn profiel staan. Is kijken of dit het verschil gaat maken…

Tinder week 2

Verder wil ik toch nog even benoemen dat ik geen gebruik ga maken van de Super Like. Mijn foto in beeld met de blauwe ster, super ongemakkelijk… Plus, gewone likes zijn al moeilijk genoeg om te geven.

Goed laten we maar over gaan tot mijn Tinderdagboek, want dat heb ik de afgelopen week natuurlijk weer dagelijks bijgehouden. De grote vragen: Is het mij gelukt om 3 likes per dag uit te delen? Hoe ging het zelf starten van gesprekken? En hoe lang houd het contact met Super Like (de match) nog stand?


Dag 9:
Vandaag ontving ik in zeer korte tijd twee Super Likes achter elkaar. Beiden heb ik naar links geswipet.

Ook heb ik vandaag nog contact gehad met Super Like (de match). Ik ben benieuwd hoe lang dit contact eigenlijk nog stand houdt.

En het zelf swipen? Ja, dat was een dingetje. 3 likes op een dag leek best wel veel. En dat was het ook op deze negende dag. Toen ik ’s avonds op bed lag kon ik niet slapen. Wat doe je dan? Normaal gesproken speelde ik dan een kort spelletje op mijn telefoon waarna ik vrijwel meteen in slaap val, maar natuurlijk nu niet. Want ja, ik heb nu Tinder en ik zat nog niet aan die 3 likes per dag. Uiteindelijk is het me gelukt om op deze dag vier foto’s naar rechts te swipen. Tot mijn grote verbazing waren 2 van de 4 likes ook meteen een match. Tijd om te slapen. Rechts in mijn scherm was het praatwolkje rood, ik wist dat dit door mijn nieuwe matches kwam. Daarnaast had Super Like (de match) mij ook nog een berichtje gestuurd, maar daar zou ik morgen wel op reageren. Ik weet niet waarom, maar om de één of andere reden moest ik van mezelf toch naar het scherm waarin alle matches en chats vermeld staan. Het was een heel vreemd gevoel… Het was al laat en ik moest echt gaan slapen, dat kon wel wachten tot morgen. Maar op de één of andere manier, negeerde ik die gedachte en luisterde naar mijn gevoel. Niet veel later verschenen mijn matches in beeld. Het duurde niet lang voordat mijn wenkbrauwen fronste. Er stond een extra match tussen, maar ik had helemaal geen melding gehad… Twee bekende ogen staarde mij aan, de uitgedeelde Super Like van dag 6 had mij terug geliked…

Dag 10:
Op deze tiende dag ben ik weer 2 matches rijker.
Wederom een Super Like gehad. Wederom naar links.

Het swipen ging vandaag een stuk beter dan de dag ervoor. Ik geloof dat ik vandaag wel de 8 likes heb gehaald. Wauw, das een mijlpaal. Ben trouwens nog een bekende tegen gekomen van de basisschool, dat was wel even gek. Heb die persoon namelijk in geen jaren meer gezien. Deze oud klasgenoot is trouwens naar links gegaan. Daarnaast was 1 van de likes heel snel, binnen een minuut ontving ik een melding dat ik een like terug had en dus een nieuwe match. Het was, totaal tegen mijn principes in, een Italiaan (sorry pap!). Na de melding van de match volgde al snel een berichtje in het Engels(?). Die had ik niet zien aankomen. Gelukkig was het geen Italiaans. Al snel was duidelijk dat hij uit Napels kwam, maar in Londen woonde en nu voor vakantie met zijn vrienden in Nederland was. Het duurde dan ook niet lang voordat hij mij uitnodigde om een drankje te drinken, gewoon Italianen onder elkaar. Was het de Italiaanse gastvrijheid of…??? Goed… Verder was het wel een aardig gesprek, maar meer niet. Ik kan jullie verzekeren dat dat drankje er ook later niet van zal komen.

De tweede match was een verrassing, omdat het niet iemand was die ik geliked had. Daarnaast was het nogal een vreemde vogel… Meiden is dit nog een match door jullie likes?!?

Daarnaast heb ik vandaag ook mijn eerste stomme fout gemaakt, maar als we de like aan Mister Italia meerekenen maakt is dit mijn tweede fout… Any way, wat ik gedaan heb? Tijdens het naar links swipen, wat ik normaal heel secuur doe, ging er iets mis. Per ongeluk had ik een foto naar boven geswipet en iemand dus een Super Like gegeven!!! O NEE TOCH?!?! Dit voelde zo rot…Op dat moment ging er wel even een haatgevoel aan Tinder voorbij. Kunnen ze daar geen waarschuwing bij geven?! Iets zoals:

“LET OP!
Je staat op het punt een Super Like te geven.
Weet je het zeker?”

Ik weet zeker dat een hoop mensen dit fijn zullen vinden.
Wat ik mij nog kan herinneren van de foto is dat het een foto was van een jongen/man die mosterd op zijn broodjes kroketten deed. O my… Wat had ik gedaan. Ik heb Tinder maar heel snel uitgezet.

Trouwens… vandaag is de eerste dag zonder berichten van Super Like (de match).

Dag 11:
Vanochtend vroeg twee meldingen. Twee nieuwe matches. Daarmee begon ik de dag met een totaal van 22 matches.

Eén van de twee bleek de Super Like, de foto met broodjes kroketten, te zijn. O help, dat heb ik weer. Ik had toch zo gehoopt dat die mij naar links zou swipen…

Vandaag was ook de dag waarop ik mijn eerste berichtje heb verstuurd. Dit eerste berichtje heeft voor behoorlijk wat onrust gezorgd. Want wat moest ik sturen? Ik wilde niet afgezaagd klinken. En wat als ik niks terug zou krijgen? Gisteren heb ik geprobeerd het perfecte berichtje samen te stellen, maar vanochtend kwam ik toch tot de conclusie dat hét perfecte berichtje niet bestaat. Dus toen ik eindelijk al mijn moed had verzameld en de woorden had getypt, kostte het mij zeker nog een kwartier om op verzenden te drukken. Want was dit niet te suf? Maar ja, wat had ik te verliezen? Ik werd overvallen door een gevoel dat ik niet goed kan omschrijven. Ik denk dat je het kan vergelijken met zenuwen, maar dan nog tien keer zo erg. En ja, uiteindelijk heb ik op verzenden gedrukt en daarmee, wat op dit moment als het stomste bericht ooit voelt, verstuurd. Tot op heden heb ik alleen nog niks terug gehad. Dus erg succesvol was mijn actie (nog) niet.

Ook vandaag heb ik niks van Super Like (de match) gehoord.
En wat het swipen betreft. Alles is naar links gegaan. Ik kreeg het niet voor elkaar om iemand naar rechts te swipen.

Dag 12:
Omdat het voor mijn experiment moet ben ik vandaag weer gaan swipen. Dit ging met veel tegenzin, ik merk dat ik er een beetje klaar mee ben. Desondanks heb ik toch met moeite iemand naar rechts geswipet, al ben ik deze vleeskeuring wel helemaal zat. Ik heb contact met twee heren en dat vind ik wel prima zo. Tenminste… van degene waarbij ik zelf het bericht startte heb ik nog geen reactie gehad, dus dat is niet echt contact te noemen. Van Super Like (de match) heb ik ook niks meer gehoord. En gelukkig heeft Mister Italia ook niks meer van zich laten horen.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik vandaag weer een berichtje van Super Like (de match). Hij was de afgelopen dagen druk geweest. Hij gaf aan dat hij mij wel cool vond en vroeg of we ons gesprek niet op Whatsapp voort konden zetten. Ik twijfelde. Ik ben niet iemand die snel mijn telefoonnummer uitdeelt. Maar ach, kon het kwaad? Het is niet dat hij graag wilde afspreken en ik met één of andere smoes moest komen omdat ik daar echt niet op zit te wachten (en ahum… niet zou durven, maar dat is een ander klein detail). Dus telefoonnummers werden uitgewisseld.

Wat misschien wel de grootste (en leukste) verrassing van de dag is geweest is dat ik een berichtje terug kreeg van de match waarbij ik het gesprek startte. Het gesprek kwam zo waar op gang.

Ben vandaag trouwens een nieuwe match, door een oude like, rijker. Maar daar ga ik niks mee doen.

Dag 13:
Wederom een nieuwe match uit oude likes.
En er is wat geappt met Super Like (de match). Hij moest vandaag in Amersfoort zijn om wat op te halen en vroeg of ik het leuk vond om af te spreken. Oeps… Voor degenen die hoopten op een Tinderdate, sorry ik moet jullie terlleurstellen. Ik heb hem gezegd dat ik niet kon. Heel slecht, ik weet het. Maar ik zag, correctie zie, het gewoon niet voor me. Wat weet ik nou over deze Super Like (de match). Voor hetzelfde geld is hij een bloeddorstige seriemoordenaar…

Dag 14:
Vandaag kreeg ik weer een bericht van Mister Italia. Toen ik vroeg of hij nog in Nederland was, antwoordde hij dat hij inmiddels weer in Londen zat. Gelukkig…

Vandaag weer een berichtje van Super Like (de match).

Verder heb ik vandaag niet geswipet, daar ben ik echt klaar mee.

Dag 16:
Vandaag was mijn laatste Tinderdag. Gelukkig!
Ook vandaag is er niemand naar links of rechts gegaan.

Wederom contact met Super Like (de match). En  Mister Italia is vandaag gelukkig weer stil gebleven.

Vandaag kreeg ik in de avond ineens een berichtje van één van de overige matches. Beetje laat als je bedenkt dat we op 16 mei een match waren. En aangezien vandaag de laatste dag is heb ik dan ook besloten om niks terug te sturen.


De twee weken Tinder zitten er op.
In totaal had ik 24 likes en heb ik met 7 heren contact gehad. Ik heb geduurende deze twee weken bijna de hele periode contact gehad met Super Like (de match) en ik ben heel benieuwd hoe lang dit contact blijft.

Tijdens mijn experiment, ben geheel tegen mijn verwachtingen in, een hoop bekenden op deze app tegengekomen. Ergens was dat wel vreemd.

Op de vraag of er ook een derde week gaat komen kan ik jullie vertellen dat die er niet gaat komen. Sorry jongens! Maar na twee weken Tinderen kan ik echt zeggen dat dit getinder helemaal niks voor mij is. Ik zal mijn Tinderaccount dan ook uiteindelijk gaan deactiveren en de app verwijderen.

Mocht je zelf nou benieuwd zijn geraakt naar Tinder? Ik zeg; probeer het gewoon een weekje uit. En mocht je problemen hebben met rechts swipen, dan kan je altijd nog een vriendin inschakelen voor hulp 😉

Voor alle Tinderaars die het wel heel erg leuk vinden om naar links en rechts te swipen heb ik nog maar één boodschap: Succes en heb plezier, maar vergeet niet dat er meer is dan mooi op de foto staan.

Liefs,
Sabrina

2 gedachtes over “Tinder – week 2

 1. Vandaag voor het eerst op Tinderdate geweest, überhaupt mijn eerste date ever. Ergens wat gegeten en gekletst, geen vonk, geen vlinders. Bij hem volgens mij ook niet, ben benieuwd of ik ooit nog wat van hem hoor…

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Marlies,

   Bedankt dat je dit wilt delen. Heel tof! 🙂
   Ik vind het echt heel stoer dat je op (Tinder)date bent gegaan. Vond je het niet eng? Had je geen twijfels? En zou je het nog een keer doen?

   Liefs,
   Sabrina

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s